Sign in, say "hi", ... and be welcomed.

Re: Problems with Logging In

Postby Bob Kuczewski » Wed Nov 06, 2019 12:43 pm

Frank Colver wrote:This time I got in with one try so I guess I'm getting better at hitting "Board Index" at just the right moment. :o

Frank


That's been what I've done. Unfortunately, I've adapted so well that I forget that it's a real problem to others. I am working on it today. Because it's a potentially critical setting that may need to be changed, I am trying to ensure that I can recover quickly if something goes wrong.

Thanks for everyone's patience.
Join a National Hang Gliding Organization: US Hawks at ushawks.org
View my rating at: US Hang Gliding Rating System
Bob Kuczewski
User avatar
Contributor
Contributor
 
Posts: 6266
Joined: Fri Aug 13, 2010 2:40 pm
Location: San Diego, CA

Re: Problems with Logging In

Postby Bob Kuczewski » Wed Nov 06, 2019 12:57 pm

Well ...
... let's see what happens ... again ... and again ... and again.


Moderators note: This post was used to continually test
whether various settings would fix the problem. With each
change of settings, the post was modified with another
"again" clause. None of these attempts worked, but
eventually the right combination was found a few
days later (see below).
Join a National Hang Gliding Organization: US Hawks at ushawks.org
View my rating at: US Hang Gliding Rating System
Bob Kuczewski
User avatar
Contributor
Contributor
 
Posts: 6266
Joined: Fri Aug 13, 2010 2:40 pm
Location: San Diego, CA

Re: Problems with Logging In

Postby KaiMartin » Sat Nov 09, 2019 7:56 am

Just a quick note:
I don't experience any issues with logging in.
My browsers are firefox 60.8.0esr, waterfox 56.2.14 and chromium 76.0.3809.100 running on Debian/Linux Bullseye/testing.

Hope this helps,

---<)kaimartin(>---
KaiMartin
User avatar
Contributor
Contributor
 
Posts: 112
Joined: Tue Apr 21, 2015 11:43 am

Re: Problems with Logging In

Postby wingspan33 » Sat Nov 09, 2019 10:37 am

Kai, Have you tried letting 2-3 seconds go by after you log in, but before you click to go somewhere on the forum? I've learned that a quick click on the "Active Topics" tab somehow prevents the problem. It could be you are a natural "quick clicker" and for that reason don't experience the problem.

I also experience the problem just after submitting a post. But, again, if I click quickly the error doesn't occur. Same deal when I log out. In that case I hit the "back" button and hit "log out" again - then quickly hit a link to some other part of the forum. Oddly, I have noticed that once I have hit the back button, if I refresh the page it actually indicates that I HAVE logged out. :?: :?: :?:

The confusing thing about this issue is that it began right after Bob made the site https. That implies that the issue is buried somewhere in some detail of that change.

But if some members have no problems, then there are even more :?: :?: :?: .

One simple possibility is that you and others are still gaining access to the site via the http address. I didn't know for a while that Bob had made the change and had no problems at all while my bookmark led me to the http version of the US Hawks. Everything worked fine. It wasn't till I switched over that the odd things began to happen. Obviously, Bob has also noticed the problems.
wingspan33
User avatar
Contributor
Contributor
 
Posts: 1134
Joined: Fri Aug 13, 2010 8:24 pm

Re: Problems with Logging In

Postby KaiMartin » Mon Nov 11, 2019 12:25 pm

wingspan33 wrote:Kai, Have you tried letting 2-3 seconds go by after you log in, but before you click to go somewhere on the forum? I've learned that a quick click on the "Active Topics" tab somehow prevents the problem. It could be you are a natural "quick clicker" and for that reason don't experience the problem.

I also experience the problem just after submitting a post. But, again, if I click quickly the error doesn't occur. Same deal when I log out. In that case I hit the "back" button and hit "log out" again - then quickly hit a link to some other part of the forum. Oddly, I have noticed that once I have hit the back button, if I refresh the page it actually indicates that I HAVE logged out. :?: :?: :?:

The confusing thing about this issue is that it began right after Bob made the site https. That implies that the issue is buried somewhere in some detail of that change.

But if some members have no problems, then there are even more :?: :?: :?: .

One simple possibility is that you and others are still gaining access to the site via the http address. I didn't know for a while that Bob had made the change and had no problems at all while my bookmark led me to the http version of the US Hawks. Everything worked fine. It wasn't till I switched over that the odd things began to happen. Obviously, Bob has also noticed the problems.

I experimented a little can confirm all of the above. Specifically:
  • No problems at all if I use http as opposed to https. (The rest of the items refers to use of https URLs)
  • After the login I get to a page that announces to send me to wherever the site thinks I was before. If I just wait it out, I get an error page.
  • Everything is fine if I click on one of the buttons on top of the page within about 3 seconds.

The exact error messages depends on the browser.

Firefox:
Secure Connection Failed
An error occurred during a connection to ushawks.org:80.
SSL received a record that exceeded the maximum permissible length. Error code: SSL_ERROR_RX_RECORD_TOO_LONG

Chromium:
This site can’t provide a secure connection
ushawks.org sent an invalid response.
ERR_SSL_PROTOCOL_ERROR

---<)kaimartin(>---
KaiMartin
User avatar
Contributor
Contributor
 
Posts: 112
Joined: Tue Apr 21, 2015 11:43 am

Re: Problems with Logging In

Postby Frank Colver » Mon Nov 11, 2019 1:16 pm

Bob just called me and said he thinks he has it fixed. I just logged in and it worked :!: :!: :!:

Frank
Frank Colver
User avatar
Contributor
Contributor
 
Posts: 1134
Joined: Tue May 24, 2011 11:21 am

Re: Problems with Logging In

Postby Bob Kuczewski » Mon Nov 11, 2019 4:22 pm

Frank Colver wrote:Bob just called me and said he thinks he has it fixed. I just logged in and it worked :!: :!: :!:

Frank

I want to give huge credit to Scott for this fix.

Scott not only kept bugging me, but he put me in touch with an expert who helped me diagnose and solve the problem. Once again, the U.S. Hawks benefits from our great team of dedicated members.

Thanks to Scott for going the extra mile and then some!!

:clap: :clap: :clap: :clap: :clap: :clap: :clap: :clap: :clap: :clap: :clap: :clap: :clap: :clap: :clap: :clap: :clap: :clap: :clap: :clap: :clap: :clap: :clap: :clap: :clap:
:clap: :clap: :clap: :clap: :clap: :clap: :clap: :clap: :clap: :clap: :clap: :clap: :clap: :clap: :clap: :clap: :clap: :clap: :clap: :clap: :clap: :clap: :clap: :clap: :clap:
:clap: :clap: :clap: :clap: :clap: :clap: :clap: :clap: :clap: :clap: :clap: :clap: :clap: :clap: :clap: :clap: :clap: :clap: :clap: :clap: :clap: :clap: :clap: :clap: :clap:
:clap: :clap: :clap: :clap: :clap: :clap: :clap: :clap: :clap: :clap: :clap: :clap: :clap: :clap: :clap: :clap: :clap: :clap: :clap: :clap: :clap: :clap: :clap: :clap: :clap:
:clap: :clap: :clap: :clap: :clap: :clap: :clap: :clap: :clap: :clap: :clap: :clap: :clap: :clap: :clap: :clap: :clap: :clap: :clap: :clap: :clap: :clap: :clap: :clap: :clap:

:salute:      Thanks Scott!
Join a National Hang Gliding Organization: US Hawks at ushawks.org
View my rating at: US Hang Gliding Rating System
Bob Kuczewski
User avatar
Contributor
Contributor
 
Posts: 6266
Joined: Fri Aug 13, 2010 2:40 pm
Location: San Diego, CA

Re: Problems with Logging In

Postby wingspan33 » Mon Nov 11, 2019 5:00 pm

First I want to say thanks to Kai! You did some research that helped pin point the problem.

As far as Bob's, "THANK YOU", . . . Well, . . . You're Welcome!

But I must say I felt a bit like one of those guys with an electric cattle prod! I kept having to "zap" Bob it get him going. Then I had to bring in a cute heifer (the phpbb trouble shooter) to get Bob to go the last few yards. :lolno:

In all fairness, Bob has lots on his plate right now, so it's probably great that this issue got fixed this quick. :thumbup:

BTW - In logging in I no longer have a problem. But when I go to submit this post I'll still have to see how that goes! :roll:
wingspan33
User avatar
Contributor
Contributor
 
Posts: 1134
Joined: Fri Aug 13, 2010 8:24 pm

Re: Problems with Logging In

Postby wingspan33 » Mon Nov 11, 2019 5:03 pm

YEA! No problem in posting!

Hey, is that the Sun I see shining through the clouds? :thumbup:
wingspan33
User avatar
Contributor
Contributor
 
Posts: 1134
Joined: Fri Aug 13, 2010 8:24 pm

Re: Problems with Logging In

Postby Frank Colver » Mon Nov 11, 2019 11:03 pm

Now i can even click on the link in my email when I get one of those "someone has replied to your post" messages from Bob. Before it just sent me to the "no secure access" message.

Thanks Bob and those who helped along the way. :clap: :clap: :clap: :thumbup: :thumbup: :thumbup:

Frank
Frank Colver
User avatar
Contributor
Contributor
 
Posts: 1134
Joined: Tue May 24, 2011 11:21 am

PreviousNext
Forum Statistics

Who is online

Users browsing this forum: No registered users and 33 guests

Options

Return to Hang Gliding General

cron